Läsardag

Godmorgon bloggen!

Idag har jag bestämmt att jag ska ha en läsardag, klassen har fått en bok som vi ska läsa nu när vi läser kursen Psykososialt arbete! Det är nog den hemskaste boken jag har läst ever. 

"Detta är en bok som verkligen sätter spår hos dig som läsare. Kirre (som boken handlar om) kommer att ta plats i ditt huvud & framförallt i ditt hjärta. Jag tror inte man kan läsa denna boken utan att bli berörd på ett eller annat vis faktiskt . Man känner så starkt för pojken att man gärna skulle vilja hoppa in i boken & göra allting bra.
   När Lise föder sitt barn är hon fortfarande berusad. Lise är mamma till Kirre. Hon är en ung mamma och tar hand om honom relativt bra första tiden. Sålänge hon håller sig ren går det bra , men drogerna och alkoholen tar över hennes liv allt mer & Kirre blir därmed allt mer utsatt. I boken får vi följa Kirres liv, han var en frisk liten pojke då han föddes, men miljön förstör honom. Han blir allt mer trasig. Tillslut omhändertas Kirre och hamnar i en fosterfamilj, där kan äntligen pojken få känna trygghet.
   Man får följa Kirres liv i både hemmet & i skolan. Han har svårt för det mesta, han kan knappt vistas i grupp och kan definitivt inte hantera det "svarta" som han själv uttrycker sig.
   Hur gör familjen Blomberg för att Kirre ska få trygghet? Hur reagerar skolan & lärarna när det stackars trasiga barnet ställer till med "problem"?"

Som sagt så är det en väldigt rörande bok och man är glad att man har haft de så bra som man har, och man känner att man verkligen kommer göra allt för sitt barn en vacker dag <3Boken heter Kirre och är skriven av;

Gunilla O. Wahlström


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback